אין ספק שנושא ההתקרחות מטריד רבים, גברים וגם נשים, בגילאים שונים וברחבי העולם כולו. אז מה עושים? החדשות הטובות הן שהטכנולוגיה נחלצת לעזרתנו!
פריצות הדרך החשובות
לאורך ההיסטוריה האנושית, הניסיונות למצוא פתרונות לאתגרים כאלה ואחרים לא נפסק. כך היה, גם לגבי האתגר המשני יחסית של ההתקרחות. בהתקרחות הכוונה למצב הטבעי שבעולם הרפואה מכונה בשם Alopecia והוא מתייחס לצמצום בצמיחת השיער לאורך השנים. עקרונית התקרחות לא חייבת להיות רק בראש. אבל עבור מי שסובלים מכך, מסיבות מובנות, צמצום השיער בראש הוא המשמעותי ביותר. מה שמעניין ומיוחד בשנים האחרונות, הוא שבנושא זה (וגם רבים אחרים) חלו פריצות דרך משמעותיות. כיום, למשל, תוכלו לבצע השתלת שיער בישראל, שהוא הליך שלא חשבו עליו אפילו בעבר. כמובן, כל ההתקדמות בנידון היא תוצאה ישירה של ההתפתחויות הרבות והדרמטיות במדע. התפתחויות אלה מתורגמות די מהר למוצרים ושירותים שימושיים בשטח. זאת תודות להתפתחות המקבילה של עולם התעשייה המודרני, אשר שואב רעיונות ושיטות מעולם המדע. אז אילו טכנולוגיות זמינות כעת לרשות מי שחולמים וחולמות על פתרון להתקרחות?
השתלות
הפתרון המוכר ביותר כנראה בציבור הרחב, אשר שומע עליו לאורך השנים, הוא נושא השתלות השיער. זו היא טכניקה מפורסמת, מאחר שהיא מספקת תוצאות מהירות, לאורך זמן. יש כמה דרכים לממש זאת ולמעשה, התחום כולו נמצא בהתפתחות מתמדת. לכן, בואו נתחיל מהיכרות קצרה עם שיטה זו: מי שמתקרח בראש, לא בהכרח קירח בכל הגוף. למעשה, סביר שיש שיער במקומות אחרים, ממנו ניתן יהיה לקחת לשם השתלה בראש. זהו הרעיון הבסיסי של השתלת שיער. פיתוח מעניין, הוא שימוש בשערה מקורית אחת, לשם יצירת שתי שערות ביעד ההשתלה. ה"טריק" מבוסס על העובדה, שכל זקיק שיער יכול להצמיח שערה משני מקומות בזקיק. במבט לעתיד, נושא מעניין שנמצא כיום בפיתוח, הוא הרעיון של שכפול גנטי לשיער. כך עשויים לפתור את האתגר של כמות שיער מוגבלת בשאר הגוף (כמקור להשתלה רגילה). בכל הגישות שהצגנו כאן, מדובר בשימוש בשיער של האדם עצמו ויש לכך יתרונות שונים. השורה התחתונה היא, שאין כיום פתרון מהיר ויסודי לנושא הקרחת, אשר מסוגל להתחרות עם עולם ההשתלות.
פתרונות מתחום הביוכימיה
תרופות הן סוג פתרון כימי וותיק לנושא זה. למשל התרופה הבולטת Finasteride (מוכרת גם בשמות מסחריים כגון פרופסיה). כמו כן, ישנה האפשרות של שימוש ביוני אבץ ונחושת, כפי שעושה למשל מכשיר ההריג'ן (Hairegen).
עזרים אופטיים
אנשים מכירים את טכנולוגיית הלייזר, מהקשרים של מכשירי לייזר חזקים למדי. כאלה שחותכים חומרים למשל או מעולם פיתוח כלי הנשק העתידניים. אך מסתבר שיש שימושים בלתי מסוכנים ללייזר גם בהקשרים רפואיים ושם מדובר על שימוש בלייזר "רך" (או Low Light Laser Therapy). באמצעות טכנולוגיה זו, ניתן לעודד התחדשות בעור הקרקפת. LLLT הוא פתרון קל ליישום ובלתי מזיק, שמוכר גם מתחומי יישום אחרים.
פתרונות נוספים
הטכנולוגיה מתבטאת לא רק בפיתוחים ישירים לצמצום ההתקרחות, אלא גם בפיתוחי עזר. הכוונה למכשירים שונים, אשר מסייעים למימוש טכניקות עזר שונות. אם מעוניינים למשל בביצוע עיסוי לקרקפת, ניתן להיעזר לשם כך במוצרים שונים שמקלים על ביצוע הפעולה ואף עושים זאת באופן יסודי יותר מעיסוי עצמי.
לסיכום
נכון, התקרחות היא לא סוף העולם ולא הדבר המשמעותי ביותר בחיים. אך כפי שקראתם, גם לנושא זה יש פתרונות שכדאי לנסות.