חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

נפצעת בעבודה? כדאי לך לבדוק האם מדובר בתאונת עבודה!

קיבלתם מכה, עשיתם תנועה לא נכונה, החלקתם, מעדתם, או באופן כללי נפצעתם בצורה די קשה במקום או בעקבות העבודה? זה הזמן לקוות שהמקרה שלכם עונה על ההגדרה "תאונת עבודה". אם אכן זהו המקרה, תגלו שמחכים לכם סכומי פיצוי משמעותיים, כאלו שיעזרו לכם לשמור על השגרה הכלכלית. האם אכן בכך מדובר, כיצד ניתן להוכיח, את מי תובעים, מהו ההליך ומה מוטב לעשות כבר בימים הראשונים? לרשותכם מידע מקיף בנושא.

75% פיצוי מגובה ההכנסה

פגיעת עבודה יכולה להיגרם עקב מחלת מקצוע (מחלה שהיא תוצאה של עיסוק ממושך, בהתאם לאופי העבודה), או בעקבות תאונה במקום העבודה. פה ראוי לצין שגם תאונה שנגרמה בעקבות העבודה, אך לא בהכרח במקום עצמו נכנסת למשוואה – מאוד תלוי מהן הנסיבות. הנקודה היא שאם חושבים שמה שקרה קשור לעבודה, יש להגיש דרך ביטוח לאומי תביעת תאונות עבודה. את התביעה יש להגיש בהקדם ולא לאחר שחלפו כ12 חודשים. הרעיון הוא להשיג מביטוח לאומי דמי פגיעה – כ75% פיצוי מגובה ההכנסה, וזאת במשך תקופה ממושכת – עד כ90 יום ממועד הפגיעה.

חשוב לדעת!

לאופי של ההתנהלות העצמית יש חשיבות רבה על הצלחת התביעה. כיצד אם כן ניתן להגדיל את הסיכויים להשיג תמיכה כלכלית? ראשית אין למהר להרים ידיים, כלומר גם אם חושבים שאינכם זכאים, בהחלט יש טעם לערוך בירור מקצועי. ניתן לערוך בירור מול עו"ד שבקיא בתחום, או מול ארגון שמתמחה בזכויות רפואיות. מעבר לכך, יש מספר צעדים שמוטב לעשות בהקדם. רצוי לתעד בכתב את נסיבות האירוע. חשוב לפנות במידי לרופא (גם אם לא חושבים שיש בכך צורך). חשוב לאסוף תיעוד רפואי, והכרחי לציין בפני הרופא שמדובר בתאונת עבודה (שימו לב שהרופא ממלא "תיק תאונת עבודה"). כמו כן, אם מדובר בתאונת דרכים, רצוי לזמן את המשטרה וליידעה שהייתם בדרככם אל, או בדרך חזור ממקום העבודה.

 

 

גם טפסים הם חלק מהמשוואה

כפי שמתחיל להתבהר, תיעוד הוא חלק חשוב מהמשוואה. מכאן שבין היתר נדרשים להחתים את המעסיק על "טופס פגיעה בעבודה" ואם אתם עצמאיים, יש למלא טופס 283. עם הטופס רצוי להגיע לרופא המטפל ולהשיג אישור מחלה ייעודי עבור נפגעי עבודה. כמו כן, כל קבלה ומסמך רלוונטי יש לשמור באופן מסודר. כולל קבלות עבור הוצאות רפואיות ורכישת תרופות.

את מי ניתן לתבוע?

לצד העובדה שניתן לתבוע את ביטוח לאומי, ולקבל תמיכה של עד 90 יום ממועד הפגיעה, יש לקחת בחשבון שקיים חיזוק כלכלי נוסף. למה הכוונה? ובכן ייתכן שאינכם זוכרים, אך יש ברקע ביטוח תאונת עבודה. ביטוח מעין זה עשוי להיות דרך קרן הפנסיה או דרך ביטוח המנהלים. מעבר לכך, טוב לדעת שאם עושים תאונת דרכים, ייתכן שגם מגיע פיצוי מביטוח החובה. כאן נסביר שאומנם אין פיצוי כפול, אך בהחלט ניתן להשיג תמיכה יותר מקיפה, כך שחשוב להבין איזה גוף עשוי לסייע.

כיצד ביטוח לאומי מסייע?

אז בין אם עשיתם תאונת דרכים בדרך הביתה מיום העבודה, בין אם שברתם את הרגל במקום העבודה, או בין אם נפגעה לכם השמיעה (או נכנסתם לדיכאון) עמוק בגין אופי העבודה, יש טעם לבדוק אלו אפיקים עשויים לסייע. כאן נחדד שביטוח לאומי מעניק לא רק כ75% פיצוי מגובה ההכנסה, אלא גם ישנן הטבות נוספות, ואם חס וחלילה מדובר בנכות, ייתכן שגם מגיעה קצבת נכות (קבועה, זמנית, או חד פעמית). כמו כן, ראוי לדעת שאם חלה החמרה במצב יש טעם לעדכן את ביטוח לאומי, ואם לא מרוצים מההחלטה של הוועדה הרפואית, מוטב להגיש ערר. רק בריאות.

מאמרים נוספים

לחיות טבעוני

נגישות