חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ממירים את קרני השמש באנרגיה חשמלית: מהם פאנלים סולאריים?

רוצים חשמל בחינם? ובכן, יש דרך אחת להשיג זאת, לפחות באופן חלקי. התקנת פאנלים סולאריים! השמש מציעה לנו את האנרגיה שלה בחינם. אז לא תיקחו קצת? מדוע כדאי להתקין מערכת סולארית ביתית? האם ומתי זה משתלם? איך זה עשוי להפחית את עלויות צריכת החשמל שלכם? ומדוע לטווח הארוך, זו השקעה טובה? כל התשובות ומידע מעניין נוסף במאמר שלפניכם.

פאנלים סולאריים במבט על

פאנלים סולאריים הם לוחות מבוססי סיליקון, אשר מגיבים לחשיפה לאור ביצירת מתח חשמלי. מבחינה טכנית, כל פאנל בנוי מתאים ורכיבים נוספים, כגון ממיר שמשנה את המתח הישר של הפאנלים למתח חילופין שדרוש למכשירי חשמל שונים בבית. יש גם צורך במערכות בקרת טעינה ובטיחות. אך ספציפית לגבי מה שנקרא "פאנל סולארי”, רוכשים את הפאנל עצמו כמכלול. באמצעות לוחות סיליקון אלה מפיקים כאמור מתח, אשר ניתן לצורך ישירות או לצבור במצברים לשימוש עתידי. הלוחות מגיבים לכל מקור אור, כולל תאורה מלאכותית. אך השימוש העיקרי שלהם, הוא כידוע בחשיפתם לאור השמש. לשם כך, ניתן להתקין אותם על גגות, כולל גג רעפים או על כל שטח אדמה פנוי שברשותכם.

מדוע זה כדאי?

יש כמה וכמה סיבות טובות שהופכות התקנת לוחות כאלה לכדאית:

  • מקור אנרגיה קבוע – ישראל מדינה שטופת שמש, כך שמקור אנרגיה עבור הלוחות ישנו ברוב ימי השנה. למעשה, גם בחורף יש די שמש, בכדי להטעין מצברים של מערכת סולארית כזו.
  • הוצאה ראשונית נמוכה יחסית – אם חושבים על כך כעל השקעה לטווח הארוך, פאנלים סולאריים דורשים הוצאה ראשונית נמוכה יחסית. וודאי לעומת השקעות נדל"ן טיפוסיות.
  • תחזוקה קלה וזולה יחסית – הפאנלים אמנם דורשים תחזוקה, אך היא לא רבה ולא יקרה. מלבד במקרים של תקלות מיוחדות, מדובר על פעולות פשוטות כגון ניקוי הפאנלים ובדיקת תקינות של המערכת.
  • החזר השקעה – הפאנלים הסולאריים מאפשרים לצמצם הוצאות שוטפות על חשמל בתשלום. כמו כן, יש כאן אלמנט של החזר השקעה על השטח שבו ממקמים אותם. למשל שטח גדול של גג, שרכשתם כחלק מהבית אבל אתם לא מנצלים. אחרי החזר ההשקעה, תוכלו אפילו להרוויח ממכירת החשמל שייצרתם לחברת החשמל.
  • צמצום תלות בספקים – אפשרות של צמצום התלות בחברת החשמל, גם מבחינת צריכת החשמל ממנה וגם מבחינת יכולתכם להתמודד עם הפסקות חשמל.

 

 

עוד כמה נקודות חשובות

מדובר עקרונית בנושא רחב ואם תרצו להשקיע בכך, תצטרכו להתעמק בנקודות רבות. אלה כמה דוגמאות לכך:

  • תיאום עם חברת החשמל – בהנחה שאתם רוכשים פאנלים כאלה אשר תשלבו עם הצריכה מחברת החשמל, יש לתאם זאת מולה. הדבר מתבטא בהתקנת מונה דו כיווני ובאישור של חברת החשמל למערכת.
  • אישורים שונים – לא לכל פאנל סולארי דרושים אישורים או תיאום עם חברת החשמל. אך במערכות גדולות, היבט האישורים מתחיל להיות מורכב. לשם ההמחשה: אם הספק המערכת אמור להיות מעל 50 קילוואט, תצטרכו להשיג עבורה היתר בנייה.
  • לא רק לגגות ואדמה – פאנלים סולאריים נועדו לא רק לחיבור למערכת חשמל של בית. ניתן באמצעותם לספק אנרגיה, גם לרכב מגורים או לסירה.
  • לנטר ולשפר – את תפוקת הפאנלים ניתן לראות בפירוט, באמצעות ניטור ממוחשב שלהם. כך ניתן להבין טוב יותר כיצד להפיק מהם את המיטב. ישנו היבט בסיסי יותר לכך – זווית הפאנלים ביחס לשמש, אשר משפיעה על תפוקת החשמל. הדבר מטופל באמצעות מקבעים שניתנים לשינוי מצב.

לסיכום

בשורה התחתונה, שימוש בפאנלים סולאריים הוא בהחלט בעל פוטנציאל לחסוך עבורכם לא מעט. אך בכדי להתקדם בנושא זה בצורה זהירה וחכמה, חשוב לבדוק את הדברים בהתאמה למצבכם האישי.

מאמרים נוספים

לחיות טבעוני

נגישות