אם אתם סטודנטים, אתם בוודאי יודעים עד כמה קשה לתמרן בין שלל משימות שנוחתות עליכם כמעט בכול יום. מבחנים, הרצאות, עבודות אקדמיות ושאר משימות – כמעט לא מותירות את היכולת להכין ארוחות מזינות שיספקו אנרגיה בחיי היום יום. ובכול זאת יש כמה רעיונות ופתרונות להכנת אוכל שכל סטודנט חייב להכיר. הנה כמה הצעות:
הכנת פיצת בשר או לחמא בעג'ין מבשר קפוא שהופשר
בכול הנוגע להכנת ארוחה בשרית, תמיד טוב שיש בשר בקר קפוא במקפיא. פיצת בשר או 'לחמא-בעג'ין' הוא מאכל קל להכנה ומשביע מאד. אם יש לכם תערובת בשר טחון שהשפרתם, אפשר להניח חלק ממנה על חצאי פיתות עליהם מרחתם מעט רסק עגבניות. את הבשר שעל הפיתות יש לתבל במלח ופלפל ולהכניס לתנור ל-15 דקות על 180 מעלות. פיצה בשרית תספק פתרון מושלם ליום עמוס.
תפוח אדמה וביצה
תערובת של תפוח אדמה מטוגן עם ביצים יכולה להיות מאכל מהיר להכנה. כל מה שצריך זה תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות, שתי ביצים, מלח ופלפל. את תפוח באדמה מטגנים במחבת עד השחמה ומוסיפים ביצים, מלח, פלפל ומערבבים. כך אפשר להנות מארוחה שיש בה פחמימות וחלבון.
פשטידת גבינות
יש לכם במקרר גבינות שתוקפן עומד לפוג? הצילו אותן עם פשטידת גבינות. אל קערה גדולה מכניסים ומגרדים בפומפייה את כל הגבינות שיש במקרר שעומדות להתקלקל, מוסיפים כפית אבקת אפייה, שתי כפות קמח ושתי ביצים, מתבלים ואופים. כך אפשר לא לזרוק אוכל, אלא להכין ממנו פשטידה נפלאה.
ארוחה בשרית קפואה בשקית
אם אתם צריכים לאכול ארוחה במהירות ולצאת מהבית, כדאי לחמם ארוחה קפואה שדורשת חימום קל על המחבת. ארוחה כזאת יכולה לספק לכם את מנת הבשר הדרושה לכם לקבלת אנרגיה, ויטמינים, חלבון וסידן. מנות כאלה ארוזות ונכנסות בקלות למקפיא והן כוללות נתחי בשר, עוף או טופו, ואפשר לחמם אותן על המחבת עם מעט ירקות קפואים ותבלינים.
כבד ופירה
בכבד עוף יש מלא ברזל חיוני לאנרגיה ותפקוד הגוף. ופירה? פירה הוא תוספת טעימה שמשתלבת נהדר עם כבד. פירה אפשר להכין בעשר דקות, גם במטבח הקטן ביותר. כל מה שצריך זה שלושה תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים, סיר קטן ומים רותחים. אם תרצו, תוכלו להרתיח את התפודים יום לפני, ולגשת למלאכת המלאכה ביום שלאחר מכן. את הפירה מועכים ומתבלים, ובזמן הזה מטגנים בצל וכבד על מחבת חמה, מתבלים במלח פלפל ומגישים. כך אפשר להנות מארוחה מהירה עם טעם של בית חם.
בתיאבון!