איך לבנות אתר? מדריך שעושה סדר

אנחנו יכולים להסביר לכם על זה שהיום הכול קורה אונליין או על זה שעסקים ואנשים פרטיים צריכים אתרים כדי לקדם את עצמם. אבל האמת היא שככל הנראה אתם כבר יודעים את זה. בתור לקוחות פוטנציאליים אתם כבר נחשפים לעסקים, למוצרים ולמידע אינסופי דרך האינטרנט. זה יכול להיות מהרשתות החברתיות, מהמלצות של חברים או אפילו סתם מחיפוש פשוט בגוגל. בשורה התחתונה, אתר אינטרנט (וגם פרופיל באינסטגרם) מראה לעולם מי אתם. אז איך לבנות אתר עסקי? בואו נדבר על זה.

אתר תדמית vs חנות מקוונת

איזה סוג של אתר אתם רוצים לבנות? אתר תדמית מתאים לכם אם יש בבעלותכם משרד עורכי דין או חברת ייעוץ, ואתם מספקים שירותים. המטרה שלו היא להציג מידע על העסק ולייצר תדמית מקצועית. לעומת זאת, חנות מקוונת מאפשרת פשוט למכור מוצרים דרך האתר. היא מתאימה לעסקי הקמעונאות והמסחר.

בואו נבחר את הפלטפורמה המתאימה לבניית האתר

בשלב הזה תצטרכו לבחור פלטפורמה שתתאים לצרכים הספציפיים של העסק שלכם. אנחנו ממליצים לבחור בפלטפורמה שתהיה תהיה נוחה לניהול ולעדכון תכנים גם בעתיד.

באיזו מערכת נהוג להשתמש?

מערכת ניהול התוכן הנפוצה ביותר בעולם לבניית אתרים היא וורדפרס (WordPress). היא מציעה אפשרויות התאמה אישית דרך תוספים ותבניות עיצוב, ומתאימה גם לאתרים פשוטים וגם למורכבים. העבודה בה היא דרך קוד פתוח, והיא מציעה גמישות וקהילה גדולה של מפתחים. חשוב לדעת שאם תבחרו בוורדפרס תצטרכו לדאוג לשירותי אחסון אתרים, ואת זה כדאי לעשות דרך חברות מומלצות.

מה אם אין לי שום ידע מקדים בקודים?

גם בשבילכם יש לנו פתרון. אם אתם מעוניינים באתר בסיסי, בדקו את Wix או את Squarespace. אלה פלטפורמות המציעות ממשק עריכה ויזואלי, תבניות מוכנות מראש ושירותי אחסון משולבים. בגדול זה אומר שהן יכולה לחסוך לכם זמן ומשאבים בשלבים הראשונים. מה החיסרון? גמישות מוגבלת ביחס למערכות ניהול תוכן מקצועיות יותר.

שלבים שתצטרכו לעבור כדי לבנות את האתר החדש שלכם

לבחור את שם דומיין ולבחור אחסון אתרים מומלץ

שם הדומיין הוא הכתובת שבאמצעותה גולשים יגיעו לאתר שלכם (שלנו, למשל, הוא course-info. מגניב, לא?). בחרו שם קצר וקליט שקל לזכור, שקשור לשם העסק או לתחום הפעילות שלכם. לאחר מכן, בחרו את תשתית האירוח לאתר שלכם – שטח שרת שבו יאוחסנו הקבצים והתכנים של האתר. חברות אחסון אתרים מציעות מגוון חבילות לפי גודל האתר והתעבורה הצפויה אליו.

לבנות דפים ותפריטים

השלד הבסיסי של כל אתר מורכב מדפי התוכן ומהתפריטים המקשרים ביניהם. התחילו לבנות את דף הבית, את עמוד האודות ואת דף יצירת הקשר. הוסיפו עמודי מוצרים או שירותים, והגדירו את מבנה התפריטים באופן הגיוני. אתם רוצים שהניווט באתר יהיה אינטואיטיבי – דאגו לזה.

 

איך לבנות אתר

 

לעצב את האתר (או לשכור מישהו שיעשה את זה)

העיצוב כולל את פריסת האלמנטים, את הצבעים, את הגופנים ובעצם את כל מה שקשור למראה הכללי. הקפידו על עיצוב מזמין ונעים בעין שיגרום לכל מי שנכנס לאתר להישאר בו. אם החוש העיצובי שלכם לוקה בחסר, שכרו מישהו מקצועי (זה לא חייב להיות יקר, גם ילד תיכון עם עין טובה יכול לעשות את זה).

להוסיף תוכן, תמונות ומדיה

הגענו לשלב שהוא לב האתר שלכם, זה שבלעדיו הוא סתם דפים חסרי משמעות: התוכן. אתם צריכים ליצור תוכן מעניין שימשוך לקוחות ויעורר בהם עניין. חשבו מה אתם הייתם רוצים לקרוא אם הייתם גולשים באתר. השתמשו בתמונות, בסרטונים ובדרכים מקוריות כדי למשוך את הקהל הפוטנציאלי. צרו תוכן מגוון, והשתמשו במילות מפתח כדי להשפיע על דירוג האתר שלכם בגוגל.

ליצור טפסים וקישורים חשובים

כדי ליצור אינטראקציה עם המבקרים באתר, הוסיפו טופס יצירת קשר או הרשמה לניוזלטר. ודאו שהטפסים קלים למילוי ושהמידע נשלח אליכם בצורה מסודרת. בנוסף, הוסיפו באתר קישורים רלוונטיים לאתרים חיצוניים או לדפים פנימיים.

לבצע אופטימיזציה למובייל

רובנו גולשים היום באינטרנט דרך הסמארטפון ולא דרך הלפטופ (שלא לדבר על מחשב נייח). זוהי הסיבה שהאתר חייב להיות מותאם לצפייה ממכשירים ניידים. מכירים את זה שאתם נכנסים לאתר ויודעים שהוא מיועד לקריאה רק דרך המחשב? אתם לא רוצים שזה יקרה לכם. חוסר התאמה למובייל יפגע בחוויית המשתמש ובדירוג האתר במנועי החיפוש.

לשים לב להיררכיית כותרות ולמילות מפתח

התאימו לכל דף כותרת ותיאור הכוללים מילות מפתח רלוונטיות לנושא. השתמשו בכותרות משנה עם תגיות H1, H2 לפי חשיבות והיררכיה. הטמיעו מילות מפתח בטקסט בצורה טבעית והימנעו מעומס. השתמשו בקישורים פנימיים בין דפי האתר.

לדאוג למהירות טעינה ולנגישות האתר

מנועי החיפוש מעדיפים אתרים מהירים עם זמן טעינה קצר. הקלו על משקל הדף והשתמשו בתמונות קלות ובדחיסת קבצים. כמו כן, הקפידו על נגישות האתר וצרו תפריט מותאם לאנשים שאינם יכולים לקרוא או לצפות בסרטונים.

לסיכום

אז איך לבנות אתר אינטרנט? לתכנן, להשקיע ולהתמיד. תצטרכו לעבוד לא מעט בשביל להקים את האתר שאתם חולמים עליו, אבל זה בהחלט יכול להשתלם לכם. בהצלחה!

נגישות