חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לא צריכים מחשבון: כל מה שצריך לדעת על לימודי חשבונאות

מחפשים עבודה משרדית, תמיד אהבתם סדר ומספרים, מחפשים מקצוע מבוקש שניתן לצמוח ממנו? הגיע הזמן לבחון לעומק לימודי חשבונאות! מה בדיוק הלימודים כוללים, למי זה מתאים, כמה זמן הלימודים אורכים, מהם תנאי הקבלה, מהן השכר ההתחלתי, היכן ניתן למצוא עבודה בתחום, כיצד התנופה בכלכלה הגלובלית תורמת למקצוע ובאופן כללי כל מה שמבקשים לדעת ומעניין בנושא מחכה לכם ממש כאן.

תנאי קבלה

מי שמבקש ללמוד לימודי חשבונאות די מהר יגלה שתנאי הקבלה נוקשים. כדי ללמוד את התחום נדרש פסיכומטרי גבוה (קרוב ל-700) לצד ממוצע בגרויות שגם כן נחשב גבוה. התנאים מאיימים? טוב לדעת שאם פונים ללימודים במכללה פרטית, תנאי הקבלה מעט יותר מקלים, לפחות בכל מה שנוגע לציון הפסיכומטרי. פה נציין שאם בוחרים לשלב לימודי תואר, עשויים להיות הבדלים נוספים בתנאי הקבלה.

תקופת לימודים

זה הזמן להבין שלימודי חשבונאות אכן שקולים ללימודי תואר. נדרשים להשקיע כ-3 שנות לימוד, ועם זאת לא מספיק, גם ישנה שנת השלמה, ואף יש לעבור התמחות בת שנתיים במשרד של רואה חשבון ולעבור בהצלחה מבחני מועצה. מי שעומד בשני התנאים זוכה בתום התהליך לקבל תעודת מקצוע. מבקשים לקצר את התקופה הכה ארוכה שאורכת כ-6 שנים? ובכן ניתן לוותר על שנת ההשלמה, אך אז נדרשים לצלוח חמש בחינות (ולא רק שניים), כאשר יש אופציה נוספת – לשלב בין שנת השלמה לשנת התמחות. מה עדיף? קודם תחליטו שזה המקצוע שנכון עבורכם, תתחילו את התהליך ותוך כדי תבינו במה מוטב לבחור.

 

 

מה לומדים ולאלו עלויות יש לצפות?

לימודי חשבונאות של היום מאוד שונים מלימודי חשבונאות של לפני כמה שנים, וזאת הודות לתנופה בכלכלה הגלובלית. המשמעות היא שיש צורך להביע הרבה יותר בקיאות בשלל תחומים משלימים. כולל במשפט, אתיקה, ממשל תאגידי, כלכלה וכמובן שגם במערכות מידע. כל זאת מגיע לצד התמחות בתחום חשבונאות, מיסוי, יישומי מחשב, מגוון תחומים שמשיקים מתחום המשפט, מערכות מידע וכדומה. באשר למחיר, ראוי לציין שמדובר בשכר אוניברסיטאי (סביב 11 אלף ש"ח), אלא אם כן פונים למכללה.

מה עושים עם התואר?

יש להבין שברוב העסקים מתנהלת מאחורי הקלעים עשייה חשבונאית. מכאן מי שמחזיק בהסמכה מתאימה עתיד למצוא שפע של תעסוקה, רק צריך לבחור. לבחור בין מוקדי עבודה לבין שורה של תפקידים. באשר לתפקידים השונים שמיועדים לבוגרי לימודי חשבונאות, נציין שניתן להיות גזברים, חשבים, מנהלי ביטוח, אנליסטים, יועצים כלכליים, מבקרים, מומחי מס ואפילו בנקאים בכירים. מכאן שאם חשבתם שמחכה לבוגרי הלימודים תפקיד צדדי במעמד בינוני, הגיע הזמן להבין שמדובר בתפקיד מרכזי, נחשק ומאוד מוערך (ומתוגמל בהתאם).

התמחות לצד כדאיות

מה הלאה? חשוב לציין שניתן להתמחות במגוון תחומים. כך למשל ניתן להתמחות בנישה של מנהל חשבונאות, יועץ השקעות, יועץ מס וכדומה. כל זאת נשמע מעניין ורלוונטי נקודתית עבור האופי והשאיפות התעסוקתיות שלכם? טוב לדעת שבין היתר ניתן למצוא מסלול ערב, כך שאם אתם אנשים עובדים, ניתן לשלב בין עבודה ללימודים. עדיין מתלבטים? מוזמנים לדבר עם אנשים שכבר עובדים בתחום, ולהבין מעט יותר לעומק במה דברים אמורים. מה עוד? את הדובדבן שמרנו לסוף – תוהים כמה מרוויחים? ובכן מאוד תלוי באיזה מסלול לימודים בוחרים, מהו הניסיון ואף באיזו חברה עובדים (למשל עבודה תחת מטריית ההייטק מובילה לתגמול הרבה יותר גבוה). שנגיע לשורה התחתונה? מדובר בתחום רווחי. בהחלט ניתן לצפות למשכורות שנעות בין ל9 20 אלף ש"ח בחודש.

מאמרים נוספים

לחיות טבעוני

נגישות