חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הילד לא מרגיש טוב? תוכלו להיעדר מהעבודה בשל מחלת ילד!

שוב הילד לא מרגיש טוב. שוב הגננת קראה באמצע היום לאסוף, שוב נגמר הסופ"ש ומבינים שגם מחר הילד לא יחזור למסגרת – שוב נאלצים לפספס יום עבודה נוסף. מהי אם כן המשמעות הכלכלית? פעם אחת ולתמיד מוזמנים לעשות סדר! מוזמנים להבין על אלו ימי מחלה משלמים, מהי המשמעות של מחלת ילד, מהם דמי מחלה, מהם התנאים להיעדרות מיום עבודה בשל מחלת ילד, אלו מקרים חריגים קיימים (ואיזו מענה הם מקבלים), מאיזה יום מקבלים 100% מסך השכר ובאופן כללי מוזמנים לקבל תמונת מצב מקיפה אודות אחד מהנושאים שיותר מטרידים הורים.

מה אומר החוק?

אין ספק שבכול הנוגע לימי חופש ומחלה להיות שכיר זה הרבה יותר כלכלי מאשר להיות עצמאי. אז אם גם אתם יודעים שאי הגעה לעבודה בשל מחלת ילד מזכה באופן כזה או אחר בתשלום, ואם גם אתם מכירים בע"פ אלו תסמינים של מחלה אצל הילד יובילו לעוד יום בבית, הגיע הזמן להבין מה בדיוק אומר החוק בנושא. ובכן באופן כללי נציין שהתשלום בגין היעדרות של הילד (בשל מחלה) זהה לתשלום בגין ימי מחלה שלכם ההורים העובדים. עוד ראוי לדעת שכל עובד רשאי לקחת יום חופש בודד לפי בחירה, על חשבון ימי החופשה שמגיעים מדי שנה, כאשר המעסיק מחויב לאשר זאת, כל עוד מודיעים כ-30 יום מראש.

מאיזה יום משלמים וכמה?

מהו אם כן הנוהל, לאיזה תשלום ניתן לצפות? ובכן הנוהל הוא כזה: עבור יום ההיעדרות הראשון לא מקבלים שום תשלום. עם זאת, עבור היום השני והשלישי (ברצף) ישולם כ-50% מסך השכר היומי, כאשר החל מהיום הרביעי מקבלים שכר מלא. עוד נציין שבאופן כללי שכירים שבני זוגם עובדים מורשים להיעדר עד כ-8 ימי עבודה בשנה בגין ימי מחלה צבורים (עבור מחלת ילדים), כאשר אין זה כלל משנה אם מדובר בהורים שמחזיקים בעבודה חלקית או מלאה. מכאן שאם שהיתם עם הילד בשל מחלה ואותם ימים לא נכללו בתלוש המשכורת, בהחלט יש טעם לבחון הגשת תביעת פיצויים.

 

 

כמה ימי מחלה מגיעים?

כל הורה יודע שילדים נוהגים להיות חולים והרבה, במיוחד בשנים הראשונות בגן ובחודשי החורף. מכאן שמוטב להבין מראש כמה ימי מחלה מגיעים מדי שנה. ובכן כל עובד שכיר זכאי ל1.5 ימי מחלה עבור כל חודש עבודה (כל עוד עבד לפחות כ-5 ימים בשבוע), כך שבסה"כ מגיעים כ-18 ימי מחלה בשנה, כאשר במקרים מיוחדים ניתן להשיג גם כ-90 יום ואף מעבר. עוד ראוי לדעת שאם לא קיים הסכם קיבוצי שאומר אחרת, לא ניתן לפדות ימי מחלה.

מקרים מיוחדים

כפי שהתחלנו לציין עבור מקרים מסוימים ניתן להשיג יותר ימי מחלה ואף לצד תנאים משודרגים. כך למשל אם הורים לילד בעל לקות מסוימת, או אם הורים יחידניים, עשויים להיות זכאים ל36 ימי מחלה בשנה. כאן נציין שכל עוד מדובר במקרים מיוחדים, יש לבחון את התנאים יותר לעומק. מה עושים אם צריך לקחת חופש בגין מחלה של הילד, אך ימי המחלה נגמרו? ובכן במקרה זה ניתן לנצל ימי חופשה שנצברו.

כך ממשים את הזכויות כראוי

מתעוררים בבוקר ומגלים שנשארים בבית עם הילד שהעלה בלילה חום? ראשית יש להודיע למעסיק ובמקביל יש להשיג תעודת מחלה, פשוט ע"י פנייה לרופא הילדים. כמו כן, אם שני ההורים נעדרים מהעבודה לסירוגין, מוטב לוודא שספירת הימים נעשית מהיום הראשון, ועל כן על שני ההורים להודיע במקום העבודה על היעדרות בגין מחלה של הילד, ובמקביל יש לצרף הצהרה שההורה השני הגיש במקום העבודה.

מאמרים נוספים

לחיות טבעוני

נגישות